Cíl proměny na dohled

6. 5. 2015

Proměna zahrady mateřské školy Arabská spěje zdárně k cíli. Během uplynulých měsíců se činila realizační firma, dobrovolníci, děti, učitelé i rodiče. A změna je přímo hmatatelná.

Po náročném vrtání studny na školním dvorku nastoupili v březnu na zahradu dobrovolníci z kreativní agentury La Taupe spolu s částí našeho nadačního týmu. Pomohli jsme přesunout balvany k novému společnému sezení v zahradě, přemístili desítky koleček písku a štěrku na kutiště a navozili spoustu kvalitní zeminy do černé díry na školním dvorku pro očekávanou jabloň.

O několik dní později děti ze školky zasazení nové jabloně společně oslavily. Strom symbolicky zalily a popřály mu, aby se mu u nich ve školce dobře dařilo a zdárně rostl.

V dubnu se v malé zahradě začal rýsovat třešňový sad a další zvelebování pokračovalo tradiční rodičovskou brigádou. Učitelé společně s rodiči vytvořili dopadovou plochu pod novou houpačkou, obnovili domek z větví, namontovali prkenný plot u kutiště a vylepšili lanové lezení v lesíku. Zahradu kompletně uklidili a navážkou hlíny vytvořili nový terénní útvar připomínající Morlora ze známé pohádky. Loďka do pískoviště, dovezená až z Tanzanie, získala nový nátěr. Jabloň vysazenou na školním dvorku obkroužila kolem dokola dřevěná lavička z dílny výtvarníka Michala Micla Novotného. Ten je také autorem dalších drobných prvků pro zahradu, mimo jiné i prostoru pro vodní hrátky, který vzniká v centrální části zahrady.

Proměna má být dokončena v květnu. Slavnostní otevření zahrady se plánuje v polovině června.